top of page

Balatoni helyek, ahova mindenképp látogass el idén nyáron

Kicsit késve, de végre kedvenc tavunk háza táján is beindult a szezon! Kapkodjuk a fejünket és néhány nap múlva már júliust írunk, így összeszedtük, hogy melyek azok a helyek, amiket semmiképp sem szabad kihagyni a nyáron! Sparhelt Bisztró - Balatonfüred

A balatonfüredi Sparhelt Bisztró évek óta az északi part egyik meghatározó étterme amelyet nem csak a nyári szezonban érdemes meglátogatni, hiszen egész évben magas minőségű bisztró fogásokkal, kiemelkedő borválasztékkal és folyamatosan változó borkülönlegességekkel várja a vendégeket. Az étterem zöldségei, ehető növényei és mikrolevelei a saját kertészetükből kerülnek a tányérokra, így nem is kérdés, hogy a szezonalitás és a helyi alapanyag használat az étterem védjegyévé vált mára. 


8230 Balatonfüred Szent István tér 7.

http://sparheltbistro.huKarolina Fűszerkertje - Tihany 

Tradicionális ízek, modern konyha – ez a Fűszerkert titka. A balatoni panoráma és a családias környezet mellett, megújult étlappal és koncepcióval nyitott újra Tihany egyik legszebb étterme. 

“Étlapunk összeállításánál fontos szempont volt, hogy ne szakadjunk el a tradicionális tihanyi ízektől, mégis adjunk a fogásoknak egy “új irányt”. Chefünk bátran kombinálja a megszokott magyar ízvilágot a modern mediterrán konyhával, nevünkhöz hűen fűszerkertünk kincseit is felhasználva.” 

Az ételek mellé pedig nem is kérdés, hogy a környező borvidékek és a Balaton legjobb tételei kerültek fel a borlapra. Mindenképp ugorjatok be, ha arra jártok!


8237 Tihany Felsőkopaszhegyi u. 35.

http://fuszerkertetterem.hu
Villa Kabala - Szigliget

A Káli-medencében kirándulva sokszor nem egyszerű eldönteni, merre ebédeljen vagy vacsorázzon az ember. Szerencsére a Szigligeten található Villa Kabala választ ad erre a kérdésre is. Az épület, egykoron Farkas István festő mediterrán villája volt amely kétségkívül úgy fest, mintha mindig is fogadónak vagy étteremnek szánták volna. A végtelenbe nyúló hatalmas terasz és balatoni panoráma olyan élménnyel ruházza fel az önmagában is kiemelkedő konyhát, hogy aki egyszer itt járt, az biztosan visszatér majd. Fókuszban a helyi alapanyagok és borok. Érdemes akár csak egy pohárra is felugrani.


8264 Szigliget, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Kamonkői út 40,

https://www.facebook.com/VillaKabala/
0 comments
bottom of page