Balatoni helyek, ahova mindenképp látogass el idén nyáron


Kicsit késve, de végre kedvenc tavunk háza táján is beindult a szezon! Kapkodjuk a fejünket és néhány nap múlva már júliust írunk, így összeszedtük, hogy melyek azok a helyek, amiket semmiképp sem szabad kihagyni a nyáron!

Sparhelt Bisztró - Balatonfüred

A balatonfüredi Sparhelt Bisztró évek óta az északi part egyik meghatározó étterme amelyet nem csak a nyári szezonban érdemes meglátogatni, hiszen egész évben magas minőségű bisztró fogásokkal, kiemelkedő borválasztékkal és folyamatosan változó borkülönlegességekkel várja a vendégeket. Az étterem zöldségei, ehető növényei és mikrolevelei a saját kertészetükből kerülnek a tányérokra, így nem is kérdés, hogy a szezonalitás és a helyi alapanyag használat az étterem védjegyévé vált mára.

www.sparheltbistro.hu
H-8230 Balatonfüred Szent István tér 7.


Karolina Fűszerkertje - Tihany

Tradicionális ízek, modern konyha – ez a Fűszerkert titka. A balatoni panoráma és a családias környezet mellett, megújult étlappal és koncepcióval nyitott újra Tihany egyik legszebb étterme.

“Étlapunk összeállításánál fontos szempont volt, hogy ne szakadjunk el a tradicionális tihanyi ízektől, mégis adjunk a fogásoknak egy “új irányt”. Chefünk bátran kombinálja a megszokott magyar ízvilágot a modern mediterrán konyhával, nevünkhöz hűen fűszerkertünk kincseit is felhasználva.”

Az ételek mellé pedig nem is kérdés, hogy a környező borvidékek és a Balaton legjobb tételei kerültek fel a borlapra. Mindenképp ugorjatok be, ha arra jártok!

www.fuszerkertetterem.hu
H-8237 Tihany Felsőkopaszhegyi u. 35.


Villa Kabala - Szigliget

A Káli-medencében kirándulva sokszor nem egyszerű eldönteni, merre ebédeljen vagy vacsorázzon az ember. Szerencsére a Szigligeten található Villa Kabala választ ad erre a kérdésre is. Az épület, egykoron Farkas István festő mediterrán villája volt amely kétségkívül úgy fest, mintha mindig is fogadónak vagy étteremnek szánták volna. A végtelenbe nyúló hatalmas terasz és balatoni panoráma olyan élménnyel ruházza fel az önmagában is kiemelkedő konyhát, hogy aki egyszer itt járt, az biztosan visszatér majd. Fókuszban a helyi alapanyagok és borok. Érdemes akár csak egy pohárra is felugrani.

www.facebook.com/VillaKabala/
H-8264 Szigliget, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Kamonkői út 40.


További tartalmak