Kerthelység amiért érdemes Zuglóba látogatni - Szaletly


Kevés olyan éttermet ismerünk a városban, ahol magas minőségű alapanyagokból készítenek klasszikus magyar fogásokat nem "túl" modern köntösben. A gulyás nem redukció, a madártej nem újragondolt pohárdesszert, a napi hal pedig spenóttal és petrezselymes krumplival kerül a tányérra - ennek ellenére is izgalmas, üditő és egyedülálló koncepció alapján működik Zugló új találkozóhelye, a Szaletly.

"Régi vágyunk egy közös vendéglátóhely... Olyan teret álmodtunk meg, ahol mindenki otthon érezheti magát. A Szaletly Vendéglő és Kert üde találkozópont Zugló bejáratánál, ahol könnyed, kellemes környezetben kínálunk modern magyaros fogásokat vendégeinknek. Jelszavaink: friss és minőségi alapanyagok, környezettudatosság, modern feldolgozás, hagyománytisztelő ételek. Séfünk, Bernát Dániel gondoskodik a hazai termelőktől nagy odafigyeléssel összeválogatott alapanyagok kíméletes feldolgozásáról, hogy a vendégek tányérjára csak a legkiválóbb étel kerüljön! Szeretettel várunk vendéglőnkben!"

A városliget szomszédságában található, egykoron Thököly étterem teraszából valódi kerthelyiség lett, ahova hétvégén és hétköznap is bármikor szívesen beülnénk. A fölösleges körök helyett őszinte, letisztult és hihetetlenül ízletes ételeket szolgálnak fel mosollyal, szívvel és lélekkel. Az alapanyagok között pedig a hazai beszállítók, kistermelők, sajtmanufaktúrák számos terméke kiemelt szerepet kap az étlapon. Sokunk fagyasztott rémálmaként megjelenő Cordon bleu itt a Dembrovszky farm tarka marhájából, megyaszói sonkával, friss tehénsajttal, krémes burgonyapürével készül épp úgy, ahogy a Bajai halászlé érsekcsanádi recept alapján, friss pontyból. A madártej krémes, és a somlói galuska csokoládés, éppen úgy tökéletes, ahogy a vacsora végén elénk kerül.

További tartalmak